Restorāna alus darītava

„Čehu alus darītava „Stargorod” darina īstu čehu alu Jūsu acu priekšā!

Tradicionāli viss alus nogatavināšanas un glabāšanas process notiek pagrabā, temperatūrā 2 ± 1°С.

Īsts Čehu Stargorod alus dzīvo tikai 20 minūtes pēc tā iznešanas no pagraba! Istabas temperatūra, gaiss, gaisma … un pēc 20 minūtēm Jūs sajutīsiet, ka alus garša ir mainījusies…

Mēs nepasterizējam Alu, mēs nefiltrējam Alu, mēs nepievienojam Alum konservantus – mēs neizmantojam masveida ražošanas tehnoloģijas!

Mēs esam daudzu gadsimtu Eiropas alus brūvēšanas tradīciju pārņēmēji!

Kausā iepildīts klasiskais čehu nefiltrētais, nepasterizētais Alus izskatās tā, it kā kauss būtu nedaudz nosvīdis. Skatoties pret gaismu, tas dzirkstī un zvīļo. Tam ir piesātināta dzintara krāsa ar zeltītu lāsmojumu. Pūslīši atraujas no kausa dibena un reibinošā dejā nepārtraukti ceļas uz augšu 20 minūšu garumā.

Františeks Švecs – „Stargorod” alus darītavu tīkla čehu aldaris, kuram ir 35 gadu darba pieredze. Tā sanācis, ka viņa dzimtā visi ir aldari, viņš pat ir dzimis alus rūpnīcā „Strakonice” Čehijā.

Ja 18 gadu vecumā Františeks strādāja alus rūpnīcā „Budvar” par vienkāršu strādnieku un pienesa aldariem maisus ar apiņiem. Pēc dažiem gadiem viņš vadīja alus darīšanas, rūgšanas un liešanas kontroles apakšnodaļas tādās visā pasaulē pazīstamās alus darīšanas rūpnīcās kā „Staropramen” (Prāga), bet vēlāk – „Holesovice” (Prāga). Šobrīd „Stargorodā” Františeks pārstāv Prāgas alus darīšanas institūtu (Prāga, Čehija), kurš izstrādājis un ieviesis čehu Stargoroda Alus ražošanas tehnoloģijas pēc klasiskas tehnoloģijas.